Волт Дизни мразел жени и мачки

Loading...

Можеби навистина мразел мачки и тоа е причината зошто најпознат Дизниев лик е глувчето Мики. На филмската гала-вечера во Њујорк, Мерил Стрип зборуваше во чест на нејзината колешка, актерката Ема Томпсон, која доби награда за улогата на Мери Попинс во биографскиот филм за „Дизни“.
Оскаровката му се “сипа” на Волт Дизни и во деветминутната тирада го нарече антисемитист, кој не им верувал ни на жените, ни на мачките. Таа рече дека Дизни не сакал жени и никогаш не им давал добри работни места.
– Тој го поддржуваше антисемитското лоби во индустријата. Сигурно бил роден лицемер – рече Стрип.На филмската гала-вечера во Њујорк, Мерил Стрип зборуваше во чест на нејзината колешка, актерката Ема Томпсон, која доби награда за улогата на Мери

loading...
Loading...