Вонредна вест: Папата Бенедикт даде оставка

Loading...

Сите светски портали и весници ја пренесуваат оваа вонредна вест. Според неофицијално потврдни информации, папата Бенедикт XVI се повлекува. Роден како Јозеф Ратзингер, тој беше избран за папа на 19. април, кога го замени папата Јован Павле II.
Наскоро следуваат повеќе информации.Сите светски портали и весници ја пренесуваат оваа вонредна вест. Според неофицијално потврдни информации, папата Бенедикт XVI се повлекува. Роден

loading...