Воведена е состојба на подготвеност: Во Калифорнија се очекува силен земјотрес

Loading...

Жителите на северна Калифорнија се во состојба на подготвеност до вторник поради зголемена можност од силен земјотрес, соопштија официјални лица.– Такви предупредувања обично се соопштуваат еднаш или двапати годишно, изјави претставник од Кабинетот на гувернерот задолжен за вонредни ситуации.
Експерти предупредуваат дека веројатноста за земјотрес со интензитет од 7 степени или посилен во областа Сан Андреас е еден спрема 100 и засилената веројатност важи до вторник.
Гувернерот Џери Браун одобри закон со кој е развиен систем за предупредување на граѓаните. Предупредувањата ќе ги добиваат граѓаните на своите мобилни телефони, преку радио станици и други уреди.– Такви предупредувања обично се соопштуваат еднаш или двапати годишно, изјави претставник од Кабинетот на гувернерот задолжен за вонредни си

loading...