Вознемирувачка фотографија: Мртви тела лежат на улиците во Каиро

Loading...

Немирите во Кауро однесоа повеќе 235 човечки животи од кои 43 се полицајци. Во вчерашниот судир меѓу безбедносните сили и приврзаниците на Мохамед Морски во Каиро одземаа повеќе од 235 човечки животи од кои 43 се полицајци, потврди министерството за внатрешни работи на Египет. 
Меѓу убиени имало двајца полициски генерали и двајца полковници. 
Досега демонстраните нападнаа 21 полициска станица и оштетиле повеќе седум верски објекти. Нападната е и зградата на министерството за финансии каде што демонстраните успеале да го заземат приземјето. 
Во овие судири убиени се најмалку двајца новинари, а повеќе од 10 биле уапсени. Во вчерашниот судир меѓу безбедносните сили и приврзаниците на Мохамед Морски во Каиро одземаа повеќе од 235 човечки животи од кои 43 се полицајци,

loading...
Loading...