Вознемирувачка содржина: Аеродромско обезбедување малтретира НЕПОДВИЖНА девојка

Loading...

Работници во обезбедување  на аеродром во Мемфис ја  привеле, насилно и ја фрлиле на под, 18- годишната Хана Коен, девојка која по долгогодишна борба со  рак станала инвалид.Мајката на Хана која била присутна на аеродромот за време на случувањето на овој мачен инцидент поднела тужба против членовите на аеродромското  обезбедување во коа меѓу другото  наведено  е бруталното однесување кон нејзината ќерка која со протези на нозете е едвај подвижна.
Случајот моментално се наоѓа во фаза на процесуирање, а отштетата која тужителите  за побарале за нанесените повреди изнесува 90.000 долари. Хана поради  последиците од тумор на мозокот  и многу бројните операции кои ги претрпела, делумно ја изгубила моќта за движење и  слух, а на едното око ослепела.
Целото случување на аеродромот било испровоцирано од однесувањето на Хана бидејќи  не сакала да оди во просторијата каде обезбедувањето  детално би  ја претресло, бидејќи детекторот за метал се огласил по влегувањето во  зградата на аеродромот.
Мајката на Хана тврди дека детекторот го  активирале нитните на фустанот на Нана, но  обезбедувањето не  се покажало како претерано милостиво, туку ја фрлиле Хана на подот, што  кај девојката предизвикало неверојатен страв и оставило психички трауми, наведено е меѓу останатото во тужбата.Мајката на Хана која била присутна на аеродромот за време на случувањето на овој мачен инцидент поднела тужба против членовите на аеродромското&nbs

loading...