Вознемирувачки, но ИЗВОНРЕДНИ слики кои ја прикажуваат апсурдноста на модерната култура!

Loading...

Мал број уметници се доволно храбри преку својата уметност да ги коментираат важните социјални појави. Но, шпанскиот уметник Луис Килес објави серија илустрации кои ја опишуваат важната и несреќна реалност на денешниот свет.Луис претстави широк спектар контроверзни теми: од прекумерна зависност од лекови, цензура и корупција, до сексизам, насилство, злоставување на деца и најважно од сѐ – лудачката опсесија со социјалните мрежи!
Одвоете само мал дел од времето за да ги погледнете овие фантастични илустрации.
Присилно хранење на припитомената и послушна публика со нездрава храна.

Цензура на слободната мисла и последици од изразувањето на сопственото мислење.

Како „раката на религијата“ им помага на сиромашните.

Искористување на женската сексуалност за пробивање во светот кој го предводат мажите.

„Генерација на нотификации“; популација опседната со социјални мрежи.

Невини жртви од непотребни војни.

Професионални спортисти како производи.

Како фармацевтската индустрија нѐ претвора во зомби, притоа убивајќи нѐ со бавно темпо.

Овие слики ќе ве наведат на размислување за широко прифатените, но апсурдни аспекти на денешниот свет. Слободно може да се каже дека Луис Килес е храбар гениј. Доколку сакате да погледнете други негови дела, посетете ја неговата страница на слендиот ЛИНК.Луис претстави широк спектар контроверзни теми: од прекумерна зависност од лекови, цензура и корупција, до сексизам, насилство, злоставување на дец

loading...
Loading...