ВОЗНЕМИРУВАЧКО: Кинат делови од телото, па ја кршат главата. Еве што им се случува на бебињата при абортус!

Loading...

Д-р Ентони Леватино е гинеколог кој извршувал абортуси и одлучил на јавноста преку анимација да покаже што се случува со бебето за време на абортусот. Тој има изведено 1.200 абортуси.На снимката тој зборува за тоа како се извршува абортус во второто тромесечје. Бебето, во 20. недела е со големина на дланка на возрасен човек.
– Најголем дел од луѓето се неинформирани за тоа што се случува за време на абортусот. Оние кои лобираат за абортусот, целата процедура ја затскриваат зад еуфемизми, велат од организацијата „Live Actoin“ која се бори против абортусот.
Во истражување во кое учествувале 1.700 Американци, 66 отсто од оние коишто себеси се сметаат за поддржувачи на абортусот велат дека абортусот треба да се дозволи во некои случаи: во првото тромесечје, во случај на силување, инцест или да се спаси животот на мајката.
Погледнете го видеото:

loading...
Loading...