Врнежи од слаб снег на Стража и Попова Шапка

Loading...

Врнежи од слаб снег се бележат на Попова Шапка и на планинскиот превој Стража, но во моментов не преставуваат пречка за одвивање на сообраќајот, информираат од ЈП Македонија пат.Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно по влажни коловози во североисточните, северозападните и југозападните делови од државата. Во источните и јужните делови коловозите се местимично влажни.
На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.
Од Македонија пат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно по влажни коловози во североисточните, северозападните и југозападните делови од државата. Во ис

loading...