Вучиќ до Димитриев: Подготвени сме да помогнеме

Претседателот на Владата на Србија Александар Вучиќ, до премиерот Емил Димитриев испратил телеграма со сочувство по страшното невреме кое го погоди Скопје и околината, а во кое животот досега го загубија 20 лица.-Природата повторно нѐ опоменува дека не сме доволно силни да се спротивставиме на нејзината силина, но она што можеме да го направиме е да си помогнеме едни на други.
Владата на Србија е подготвена, во рамки на своите можности, да понуди помош и поддршка за граѓаните и Владата на Македонија во отстранување на последиците од оваа природна непогода, стои во писмото на Вучиќ.-Природата повторно нѐ опоменува дека не сме доволно силни да се спротивставиме на нејзината силина, но она што можеме да го направиме е да си помо

Пронајдете не на следниве мрежи: