За 200 евра месечно Таравари ќе се советува самиот себе си

Loading...

Министерот за здравство и невролог на скопските клиники Арбен Таравари за 200 евра, односно 12.000 денари месечно е именуван за национален советник – за тие пари требало, освен другите колеги и тој самиот себе си да си се советува.Тоа го покажува решението на министерот, објавено од Новатв.
На решението, покрај министерот Таравари се потпишани и неговиот шеф на кабинет Бесник Хамити и државниот секретар Владимир Милошев.

Министерот, пак, во изјава за медиумите вели дека тој е иден градоначалник на Гостивар и  не е сигурен дали има определено надомест, оти за членство во многу комисии го укинале или редуцирале надоместот.
Решението за именување на Национални советници на Министерството за здравство е донесено на 27 јули годинава, кога министерот Таравари немаше најавено дека ќе го напушти министерското место и ќе се кандидира за градоначалник, пишува порталот Нова.
 Тоа го покажува решението на министерот, објавено од Новатв.
На решението, покрај министерот Таравари се потпишани и негови

loading...