За Асанж, Едвард Сноуден е победник

Loading...

Откако претседателот на САД, Барак Обама реши да ги промени реформите на американските програми за шпионирање, основачот на Викиликс, Џулијан Асанж изјави дека Едвард Сноуден е вистински победник.„Барак Обама ја потврди улогата на Сноуден како информатор, објавувајќи план за реформа на американската програма за глобално шпионирање“, изјави Асанж.
„Тоа е до извесен степен победа за Сноуден и за негови поддржувачи“, додаде тој.
Според него, „факт е дека без обелоденувањето од Сноуден, никој немаше да знае тие програми и немаше да има реформи“.„Барак Обама ја потврди улогата на Сноуден како информатор, објавувајќи план за реформа на американската програма за глобално

loading...
Loading...