За гласање во странство досега пријавиле 5.500 лица

Loading...

До Државната изборна комисија (ДИК) до 14 часот денеска за гласање во странство се пријавиле 5.500 државјани на Република Македонија. Комисијата прифатила 4.876 пријави, 118 се одбиени, додека 556 се во фаза на обработка.Преку веб-апликацијата ставена на веб-страницата на ДИК за проверка и пријавување на лицата со спорни записи во Избирачкиот список поднесени се вкупно 114 пријави, од кои 111 се прифатени, додека три се во обработка.
Јавниот увид во Избирачкиот список и пријавувањето за гласање на предвремените парламентарни избори во дипломатско-конзуларните претставништва во странство и електронски завршува на 11 ноември. Преку веб-апликацијата ставена на веб-страницата на ДИК за проверка и пријавување на лицата со спорни записи во Избирачкиот список поднесени се вку

loading...