За љубителите на кинеската храна: Вкусно пилешко со зелка

Уште една рецепта за совршен ручекСостојки:
200гр пилешки гради
500гр зелка
200гр домати
Морков
3 чешниња лук
Сол, бибер зачини по  вкус
Соја сос
Подготовка:
Белото месо исечете го на коцки, па на загреано масло благо пржете  и полека додавајте млака вода  и продолжете да динстате додека не омекне. Извадете го месото и оставете го на топло. Во сокот од кое го динставте месото ставете ја крупно сецканата зелка и динстајте додека не омекне. Во скоро  готовата зелка додајте ги зачините, ситно сецканиот лук, соја сосот, ренданиот морков, излупениот и ситно исецканиот домат  и посолете. Добро промешајте и продолжете да крчкате  уште неколку минути. Зеленчукот префрлете го во огноотпорен сад и додадете го месото. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 15-ина минути. Наздравје.Состојки:
200гр пилешки гради
500гр зелка
200гр домати
Морков
3 чешниња лук
Сол, б

Пронајдете не на следниве мрежи: