За работните места кои ќе бидат барани во иднина нема да ви треба диплома

Loading...

За работните места кои ќе бидат најбарани и најпрофитабилни во иднина, на изненадување на многумина, воопшто нема да ви биде потребна факултетска диплома.
Наместо досегашната доминација на работните места кои се поврзани со економија, на листата на приоритетни занимања во иднина ќе бидат оние кои се поврзани со медицинска нега и услужните дејности пишува Форбс.
Ова е повеќе од логично, ако се земе во предвид дека стапката на морталитет е со години над стапката на наталитет.Исто така и занаетчиските дејности секогаш ќе бидат актуелни.
Па меѓу добро платените работи во иднината ќе се  најде ѕидарството, како и „трговијата на мало, медицинската дијагностика, а убедливо најбарани ќе бидат керамичарите.
Она што на сите ни останува да признаеме дека дефинитивно не е се во дипломата, а за определена професија пред се е потребно практично знаење.За работните места кои ќе бидат најбарани и најпрофитабилни во иднина, на изненадување на многумина, воопшто нема да в

loading...
Loading...