За тенок струк ви требаат само лушпи од банани!

Додека во некои земји лушпата од банани се смета за деликатес, во други таа завршува во корпа. Меѓутоа, кога ќе прочитате за нејзините благодети, веќе никогаш нема да ја фрлате.Лушпата содржи 12% влакна кои помагаат во намалувањето и превенцијата на дијабетесот. 17% од витаминот Ц кој е неопходен за праввилно функционирање на имуниот систем, како и 20% витамин Б6, кој шеќерот го претвара во енергија.
Во лушпата се наоѓа 12% калиум кој помага во развивањето на ќелиите, ткивата и органите, но и 8% магнезиум кој го регулира притисокот и нивото на шеќер во крвта.
Ако се двоумите дали треба да јадете жолта или зелена лушпа, одговорот е зелена.
Зелената лушпа го зголемува нивото на допамин и серотонин, одлична е за намалување на килограмите и содржи вишок ниво на пробиотик. Она што е најважно, лушпата од банана го намалува прејадувањето, бидејќи е ефикасна доколку сакате да ја намалите килажата во обемот на струкот.
Начин на подготвување на банана:
1. Можете да ја подготвите како за чај.
2. Лушпата можете да ја додадете во кој било смути или шејк.
3. Користете ја лушпата од бананата наместо компити во подготовка на кари.Лушпата содржи 12% влакна кои помагаат во намалувањето и превенцијата на дијабетесот. 17% од витаминот Ц кој е неопходен за праввилно функционирање

Пронајдете не на следниве мрежи: