Забавна и корисна кардио вежба

Loading...

Легни-стани (Get Down-Get Up Tuck) е брза, забавна и енергична вежби која ќе ги затегне нозете, рацете и грбот.
Еве како се прави:
Легнете со лицето надолу на постелка за јога, потпрете ги дланките на подот, рацете поставете ги до телото, а лактите преклопете ги да гледаат наназад. Стегнете ги мускулите и заземете полуседечка положба. Потоа рацете свиткајте ги во лактите и насочете ги напред, со дланките надолу. Свиткајте ги колената, па обидете се да ги допрете дланките. Потоа внимателно вратете се во полуседечка положба и повторно легнете. Направете серија повторувања, но не претерувајте.
Би ве интересирало: Полесните вежби покорисни за здравјетоЛегни-стани (Get Down-Get Up Tuck) е брза, забавна и енергична вежби која ќе ги затегне нозете, рацет

loading...
Loading...