Забавни детски одговори на важни животни прашања!

Loading...

Забавни детски одговори на важни животни прашања!Што е душата ?
Душата е кога мама ќе ти стави слатки на масата , а ти оставаш и за братчето . ( 8 години)Душата има облик на срце . ( 8г. )
Што е тагата ?
Тагата е кога еден човек оди кај друг и многу пие . ( 7 години )
Зошто коњите имаат потковица ?
На коњот му ставаат потковици , бидејќи тие се полесни од него и се движат побрзо. ( 8 години)
На коњот му ставаат потковица , за да не падне на грбот . Кога ќе го повлече коњаникот , тој се запира , благодарение на потковица. (9 години )
На коњот му ставаат потковица , за да тропа по улиците , бидејќи инаку не би бил коњ. ( 7 година )

 
Што значи зборот „модерен ” ?
Модерен е , кога ќе видиш нешто убаво и скапо , а немаш пари . ( 12 години )
Како успеваат птиците преселници да летаат ден и ноќ илјадници километри ?
Ластовичките кога тргнуваат за топлите земји , на патот се сместуваат и се  опуштаат. Кога ќе тргнат на таков далечен пат , птиците извлекуваат јадење. Пред да отпатуваат , стојат месец – два за да се одморат . ( 7 години )
Како се разбираат птиците или животните меѓусебно , кога ние луѓето си зборуваме и понекогаш не се разбираме ?
Птиците и животните се собираат и зборуваат шепотејќи , а на нас ни кажуваат само “meow ” . ( 10 години )
Рибите се разбираат меѓусебно , кога прават меурчиња со уста. ( 8 години)
Рибите се разбираат преку знаци. Мајка им ги учи на азбуката на перките . ( 8 години)
Како луѓето од телевизијата знаат какво ќе биде времето утре?
Човекот од телевизијата знае дека утре ќе врне , бидејќи чита што му напишала мајка му . ( 6 години )Што е душата ?
Душата е кога мама ќе ти стави слатки на масата , а ти оставаш и за братчето . ( 8 години)Душата има

loading...
Loading...