Забележани се разузнавачки операции на авионите на НАТО во Молдавија, Крим и Јужна Украина

Loading...

Дописникот од една романска телевизија кој што учествувал на една од мисиите на НАТО, тврди дека авионите АУАКС од базата на НАТО во Гаиленкиркен – Германија, вршат разузнавачки операции во Молдавија, Крим и Јужна Украина.Имено, радиусот на радарите достигнува до 500 километри, со што се овозможува подобра видливост на воздушните цели на спомнатите локации.
Генерал мајорот Ендрју Милер напомена дека за време на мисиите биле забележани рутински летови на руските авиони над неутралните води во Црното Море.Имено, радиусот на радарите достигнува до 500 километри, со што се овозможува подобра видливост на воздушните цели на спомнатите локации.
Г

loading...
Loading...