Забележен е пад на БДП во Србија од 3,6%

Во Србија е забележан пад на бруто домашниот производ (БДП) од 3,6 проценти во третиот квартал од оваа година, наспроти истиот период во 2013 година.Истовремено, националната статистичка служба соопшти и за пад од 1,3 отсто во вториот квартал од годинава, во споредба со истиот период минатата година.
При преглед на сезонските фактори, податоците покажале и намалување на БДП од 1,1 отсто како во вториот, така и во третиот квартал од оваа година, наспроти истите периоди во претходната година.Истовремено, националната статистичка служба соопшти и за пад од 1,3 отсто во вториот квартал од годинава, во споредба со истиот период минатата го

Пронајдете не на следниве мрежи: