Заборавете ја оваа храна ако сакате мазно лице и убав тен

Loading...

Заборавете ја оваа храна и уживајте во своето мазно лице и убав тен. Кога ќе ги видите ефектите, ќе сфатите дека вредело што сте се откажале од таа храна.Кафе
Кофеинот е диуретик кој заради него губиме вода и тогаш нашата кожа е дихидрирана. Се разбира, немојте целосно да го намалите, туку да го намалите на минимум и наместо кафе конзумирајте топла вода со лимон.
Конзервирана туна
На оваа туна и недостасуваат хранливи состојќи  кој содржат уловена риба. Таа е исто така полна со  жива која може да предизвика туење. Наместо ова, конзумирајте димени лосос.
Супа од кесичка
Она е полна со натриум и на вашата кожа предизвикува вода поради што кожата изгледа надуено и исушена. Таа лошо влијае на еднокрвниот состав и предизвикува пореметување на хормони. Во неа се наоѓа полно хемиски состојќи кој ја загадуваат нашата кожа и предизвикуваат воспаление.
Кравјо сирење
Сирењето е полно со кравји хормони кои ги активираат хормоните кој се изразуваат како акни.Примарниот проблем е последица на кравји производ подржувајќи ја работата на машкиот хормон во вашиот организам. Ако сакате млечни производи, опредлете се за козјо сирање.
Сок
Се разбира дека не е збор за цедениот сок, кој се препорачува. Исфрлите ги сите сокови и газирани пијалоци. Некои сокови содржат и до 50грама шеќер. Во кој се користи засладувачи, дехидрирано овошје и бои.
Крекери и обработени
Исфрлете ја храната која го потикнува инсулинот, кој потоа ги потикнува бубулиците. Во него спаѓаат бели леб, слатки житарки, тестенини, бел ориз, храна засладена со бели шеќери…
Замените ги  нездравите грицки со здрава храна!!!
 
 Кафе
Кофеинот е диуретик кој заради него губиме вода и тогаш нашата кожа е дихидрирана. Се разбира, немојте

loading...