Зачувајте ги ЗАБИТЕ ЗДРАВИ И БЕЛИ до длабока старост со оваа СОЛЕНА ПАСТА која ќе ја направите сами

Бидете трпеливи: „солената паста“ не само што ги уништува патогените бактерии од усната шуплина, туку за многу кратко време ја зајакнува и забната глеѓ, „зацементирувајќи“ ги пукнатините и нерамнините на забитеКај тибетанските монаси забите остануваат здрави се до длабоката старост, дури и во древните времиња, кога во овие планински предели за стоматолог никогаш не ни слушнале. Сакате ли да ја знаете нивната тајна?
Во половина чаша зовриена и оладена вода ставете една супена лажица крупна сол. Во рок од една минута енергично мешајте со лажицата, а потоа отстранете ја формираната пена.

Со четка за заби фатете неколку кристали, и мијте ги забите со оваа смеса со вообичаени движења, наутро и навечер после јадење. Со водата од истата чаша исплакнете ги забите. Забите од ова стануваат многу бели, а непцата зајакнуваат и добиваат розова боја.

 

Не очајувајте, ќе почувствувате непријатност на почетокот: од солената вода веднаш реагираат забите со зголемена чувствителност на ладно – топло и кисело – слатко. Стануваат чувствителни бидејќи малку малку се отстранува глеѓта од нив.
Патем, вакви непријатни чувства даваат и скапите пасти за чувствителни заби. Бидете трпеливи: „солената паста“ не само што ги уништува патогените бактерии од усната шуплина, туку за многу кратко време ја зајакнува и забната глеѓ, „зацементирувајќи“ ги пукнатините и нерамнините на забитеКај тибетанските монаси забите остануваат здрави се до длабоката старост, дури и во древните времиња, кога во овие планински предели за стоматолог

Пронајдете не на следниве мрежи: