Задачата изгледа многу едноставно, но сите добиваат различен резултат

Оваа задача ги подели мислењата меѓу корисниците на друштвените мрежи. Наизглед е едноставна, но сепак сите добиваат различно решение.Бидејќи луѓето на различни начини ја решаваат, логично е да добијат и различни решенија.
Како потенцијални одговори се броевите: 30, 12, 2 и 1.
Кој број го добивте вие?Бидејќи луѓето на различни начини ја решаваат, логично е да добијат и различни решенија.
Како потенцијални одговори се броевите: 30, 12, 2

Пронајдете не на следниве мрежи: