Заев: Акцијата е именувана според функцијата на Шиповиќ во „Машинопромет“

Loading...

Зоран Заев тврди дека по името на акцијата „Претседавач“ може да се заклучи дека станува збор за политички мотивирана акција.Лидерот на опозициската партија денеска во Струмица изјави дека Шиповиќ е претседавач само 5 месеци на Советот на Oпштина Центар, што е контрадикторно на тврдењата на МВР дека аферата е отворена пред три години.
-Тврдат дека аферата е отворена пред 3 години, а името на предметот е „Претседавач”, а знаеме дека господиниот Шипковиќ е претседавач само 5 месеци на Советот на општина Центар, со што се покажува каква е намерата на власта, изјави Заев денеска.
Од МВР целат дека Мирослав Шиповиќ пред да стане претседавач на Советот на Општина Центар, е исто така претседавач на Управниот одбор во фирмата „Машинопромет“.
-Името на акцијата е одредено според фунцијата на Шиповиќ во фирмата „Машинопромет“, каде е претседавач на Управниот одбор, велат извори од МВР.
КурирЛидерот на опозициската партија денеска во Струмица изјави дека Шиповиќ е претседавач само 5 месеци на Советот на Oпштина Центар, што е контрадикто

loading...
Loading...