Заев ги напаѓаше субвенциите на ВМРО-ДПМНЕ, сега тој самиот ги нуди

Очигледно срамот е непозната категорија за Зоран Заев, бидејќи да ја познаваше оваа категорија пред странските инвеститори немаше да го нуди истото она за што толку многу ја напаѓаше владата на ВМРО-ДПМНЕ, а тоа се субвенции за гринфилд и браунфилд инвестиции. Оттука Заев треба да се извини на ВМРО-ДПМНЕ за сите невистини, напади и неосновани критики за субвенциите кои сега токму тој ги нуди пред словенечките инвеститори, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.-Околу неговото тврдење дека владата на СДС креирала добри бизнис услови прашуваме што превзема за добра бизнис клима и кој инвеститор тоа го препозна до сега во последните 6 месеци. Одговорот е нула добри мерки за бизнис и нула странски инвестиции, стои во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ и се додава:
„Добра бизнис клима не се гради со зголемување на даноците, зголемување на акцизата за нафта, зголемување на персоналниот данок, како и зголемување на данокот на добивка кои кажа дека ќе ги преземе владата на СДС. Нови работни места не се отвораат со непријателски однос спрема странските инвестиции како што гради владата на СДС. Во делот на странски инвестиции владата на СДС доживува вистинско фијаско, досега резултатот е нула странски инвестиции“.-Околу неговото тврдење дека владата на СДС креирала добри бизнис услови прашуваме што превзема за добра бизнис клима и кој инвеститор тоа го препо

Пронајдете не на следниве мрежи: