Заев и Спасовски игнорираат и имунитет и закони

Утринава полицијата по налог на Заев и Спасовски извршила упад во домовите на повеќе пратеници на ВМРО ДПМНЕ.Според првичните информации кои ги добивме од одбраната станува збор за класична злоупотреба на овластувањата и газење на законите.
При упадот во домот на пратеничката Жаклина Пешевска , полицијата прикажала две наредби издадени од двајца судии, за приведување и за претрес.
Во наредбите кои ги покажала полицијата никаде не било наведено дека станува збор за пратеник од Собранието.
Кога пратеничката се повикала на имунитет, полицијата премолчила и насилно ја спровела до возилото и потоа пред истражен судија.Според првичните информации кои ги добивме од одбраната станува збор за класична злоупотреба на овластувањата и газење на законите.
При упа

Пронајдете не на следниве мрежи: