Заев: Ќе одиме на локални избори, ако се одложат за две недели

Потпретседателот на СДСМ, Зоран Заев изјави дека опозицијата е спремна да оди на локални избори доколку тие се одложат за две недели. Тоа е последниот предлог што опозицијата го достави до владата, по писмото од Фуле. 
Заев изјави дека засега нема официјален одговор од власта дали се прифажа нивниот предлог, но ќе вложеле максимум и ќе направат се за да постигнат компромис. 
Според барањата на СДСМ,локалните избори треба да се одложат за две недели, до почетокот на април за да се реализираат предлозите на претседателот и премиерот, а опозицијата да се подготви за изборите.
Извор. Нова МакедонијаПотпретседателот на СДСМ, Зоран Заев изјави дека опозицијата е спремна да оди на локални избори доколку тие се одложат

Пронајдете не на следниве мрежи: