Заев лажеше дека не договорил промена на банкнотите, ДУИ потврди дека ќе има двојазични пари

Loading...

Додека лидерот на СДСМ Зоран Заев се обидува да го излаже народот велејќи дека „Се манипулира со народ дека парите ќе бидат двојазични“, демант повторно пристигнува од ДУИ. Имено, портпаролот на интегративците Бујар Османи во вчерашната 24 Анализа уште еднаш потврди дека двојазичните банкноти се дел од Тиранската плтформата која Заев и СДСМ ја имаат прифатено.Османи во емисијата, на прашањето „Дали банкнотата ќе биде двојазична?“, повторно со потврден одговор.
-Тоа е предвидено во драфтот кој е одобрен од претседателството.
Прашан дали тоа е предвидено во Законот кој што го усогласиле со СДСМ и дали СДСМ ќе гласа за тоа, Османи рече:
-Стои во усогласениот текст на предлог-законот, вели Османи.
Османи беше и прашан како ќе стои на банкнотата Народна Банка на Република Македонија, дали и на македонски и на албански јазик, при што кратко одговори:
-Па да.Османи во емисијата, на прашањето „Дали банкнотата ќе биде двојазична?“, повторно со потврден одговор.
-Тоа е предвидено во дра

loading...