Загинаа мајка и ќерка во сообраќајна несреќа во Србија

Мајка и ќерка го загубија животот во страшна сообраќајна несреќа враќајќи се од пазар. Настраданите возеле автомобил „застава“ и поради неприлагодена брзина , изгубиле контрола и странично удриле во камион кој се движел во спротивната лента на магистралниот пат Прокупје- Блаце. Тие загинале на лице место.
Иако немале документи со себе, првите неофицијални податоци се дека станува збор за мајката Момирка и ќерката Милјана С. од селото Тулар.
Со оглед на тоа дека денес во Блаце бил пазарен ден, најверојатно мајката и ќерката биле на пазарење. Во ѓепекот на колата имало леб, пиперки и друг сезонски зеленчук.Настраданите возеле автомобил „застава“ и поради неприлагодена брзина , изгубиле контрола и странично удриле во камион кој се движел во

Пронајдете не на следниве мрежи: