Закани пред „Парадата на гордоста“ во Белград

Loading...

Неколку пораки со закани до учесниците на „Парадата на гордоста“, што ќе се одржи на 28 септември, биле испишани во текот на ноќта во Белград. На фасадите на поединечни здради и билборди, биле испишани пораките: „Не сакам татко и татко“, „Стоп за геј“, „Стоп за парадата“ и „Нема да чекорите на 28.9.2014“.
Графитите не се потпишани.
Претходните 3 години, „Парадата на гордоста“ беше откажана поради негативните безбедносни проценки на полицијата, а во 2010 година се одржа, со жестоки нереди на белградските улици. На фасадите на поединечни здради и билборди, биле испишани пораките: „Не сакам татко и татко“, „Стоп за геј“, „Стоп з

loading...
Loading...