Закажани проетести во пет града! Еве каде!

Протестите на граѓанската иницијатива „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ ќе завземаат се поголеми димензии и ќе се шират низ цела Македонија. За денеска покрај во Скопје, протести се закажани во уште 4 града, Прилеп, Кичево, Куманово и Штип.-Ќе маршира револуционерен Прилеп. Рутата е од споменикот Карпалак до крстосницата пред „Градска кафана“. Време: 17:00. АЈДЕ ПРИЛЕП! Се јави и Кичево. Рута на движење: од плоштадот кон општината, па назад до почетната точка. БРАВО ЗА БУДНО КИЧЕВО! Време: 18:00. А каде е Прилеп, таму секогаш е и КУМАНОВО. Тргнување во 17 часот. И ШТИП започнува денес. Тргнување од Соборниот Храм Св. Никола, преку улицата Васил Главинов, па се до кружниот тек во близина на ТВ Стар. Почеток: 18:00 часот, објавено е на официјалниот ФБ профил на граѓанската иницијатива.
-Ќе маршира револуционерен Прилеп. Рутата е од споменикот Карпалак до крстосницата пред „Градска кафана“. Време: 17:00. АЈДЕ ПРИЛЕП! Се

Пронајдете не на следниве мрежи: