Закрепнување на јапонското индустриско производство

Loading...

Јапонското индустриско производство порасна во декември за 2,4 отсто, покажуваат ревидираните податоци на јапонската влада објавени во петокот.Ваквиот резултат се должи на закрепнувањето на производството во секторот на транспортна и фабричка опрема.Растот од 2,4 отсто е на месечно ниво, додека на годишни ниво, економијата на Јапонија во последниот месец од 2012 година остварила пад од 7,9 отсто.
МакфаксЈапонското индустриско производство порасна во декември за 2,4 отсто, покажуваат ревидираните податоци на јапонс

loading...
Loading...