Заложничка криза во западна Русија

Loading...

Според прелиминарните информации, има тројца напаѓачи и четворица заложници – рече изворот од полицијата во Белгород, кој додаде дека преговорите се во тек.Тројца напаѓачи, од кои едниот има огнено оружје, наводно држат четворица заложници во руската Западна банка во градот Белгород, на западот на Русија, недалеку од границата со Украина.
Напаѓачите бараат откуп од 25 милиони рубљи (700.000 долари).
Преговорите се во тек – јавува телевизијата Гласот на Русија, во програмата на англиски јазик
Руската централна банка најави одземање на дозволата за работа на Западната банка поради фалсификување на финансиските податоци и затоа што не ги почитувала прописите за количините на средства кои една организација мора да ги одржува за да се обезбеди финансиска стабилност.Тројца напаѓачи, од кои едниот има огнено оружје, наводно држат четворица заложници во руската Западна банка во градот Белгород, на западот на Руси

loading...
Loading...