Замалку ке се судреа АМЕРИКАНЦИТЕ и РУСИТЕ над Црното море денеска

Loading...

Агенциите јавија дека авион на Русија, познатиот Сухој цел сат и половина провоцирал воен брон на САД, во водите на Црното мореАгенцијата АП пренесува дека Москва всушност ставила до знаење дека таа газдува со тоа море. 
Претходно американците, како поддршка на Украина впловија со неколку бродови во Црно море. 
Поради ова Москва се одлучила на чекор кој е сериозно предупредување, какво што не сме гледале од времето на Студената војна. Имено, авионот летал на само 150 метри височина, на растојание од разорувачот од само 900 метри. Со тоа ги принудил американците по радио врска повеќе пати да го предупредуваат. 
За среќа се се завршило без размена на оган во последен момент. Агенцијата АП пренесува дека Москва всушност ставила до знаење дека таа газдува со тоа море. 

loading...
Loading...