Заминале на одмор и на ќерката и дозволиле да направи временска тетоважа но ќе се каат…

Медисон Гуливер која има седум години, заминала со своите родители на одмор во Египет и како и мнгу други деца, и таа сакала да добие тетоважа од к'на но се здобила со лузна која ќе ја носи до крајот на животот.Девојчето од своите родители побарала дозвола за да направи тетоважа и тие и дозволиле, но штом стигнале дома, девојчето почнало да се ѓжали дека раката многу ја чеша.
Наскоро и се појавиле плускавци на раката, а тетоважата морала веднаш да биде отстранета, со уред кој работи со висока температура, па поради тоа Медисон ќе има лузна на раката засекогаш.
Тетоважите од црна к'на содржат голема колкичина на П-Фенилендиамин, отровна хемикалија. Оваа хемикалија се наоѓа во кремите и фарбите, но во минимална доза.

– Тетоважата е направена во салон, во хотелот каде што престојувавме, и тврдат дека проблемот не е во к'ната туку во кожата на мојата ќерка.Има плускавци на раката, од прстите па се до лактот и ужасно ја боли. Бевме тотално не свесни за опасноста од ваквиот вид на тетовирање и мислиме дека треба да постои некакво предупредување- рекла мајката на Медисон.
-Дел од вината е моја ни и на салонот, што тетовираат и деца. Со овие фотографии сакам на сите да им покажам на сите родители што миже да се случи – рекла таа.Девојчето од своите родители побарала дозвола за да направи тетоважа и тие и дозволиле, но штом стигнале дома, девојчето почнало да се ѓжали дека р

Пронајдете не на следниве мрежи: