Западот стравува: Вознемирувачко видео од вештините на специјалците на Северна Кореја!

Loading...

Со оглед на ескалацијата на затегнатоста во односите помеѓу Северна и Јужна Кореја, како и најавите на севернокорејскиот диктатор Ким Јонг Ун дека неговата војска е подготвена за војна, не е неосновано да се потсети на што сѐ се подготвени неговите војници. Или барем државната телевизија се обидува да ги прикаже во такво светло.Но, ако му се верува на видеото објавено на Јутјуб во 2014 година, севернокорејските војници не само што имаат вежби од пеколот, туку имаат и развиена отпорност на повреди од многу видови.
Не станува збор само за чиста сила и издржливост, бидејќи разбивањето тули и боречките вештини не се новитет.
На видеото се прикажани војници чија отпорност на удари од секири и чекани е голема, се фрлаат врз стакло и издржуваат фрлање на огромни камења врз нивните тела.
Ова се помалку и вознемирувачки вештини, ако воопшто се и изводливи, бидејќи се дел од она со што Северна Кореја се фали и ги плаши јужните соседи, но и остатокот од светот.
Проценете сами дали станува збор за пропаганда или не:Но, ако му се верува на видеото објавено на Јутјуб во 2014 година, севернокорејските војници не само што имаат вежби од пеколот, туку имаат и разви

loading...
Loading...