Западот започнува студена војна со Русија ?

 Третата Светска војна започна – и тоа на берзите! Ксенија Сопчак, ќерката на Анатолија Сопчак, менторот на Путин и Медведев, најави дека рушењето на акциите на руските компании и нападот на руската рубља се удари кои ќе ја уништат Русија.
  Рсуката новинарка Ксенија Сопчак, чиј татко Анатолиј Сопчак од Путин и од Медведев направи врвни политичари, на Твитер го обвини западот дека во последните 48 часа правел се за да и забие нож во грб на руската економија. Сопчак смета дека тоа е акција која на долгорочен план треба да го осакати економскиот капацитет на Москва и тоа преку удар на руските компании и руската рубља.
-Акциите на руските компании постојано се “сушат”. Неделава ќе дојде до тотален колапс на руските акции на берзите, а доларот ќе почне да расте – напишала Ксенија, при тоа додавајќи дека не сака да ги именува бизнисмените кои ги чешлаат акциите на руските компании.
-Само ќе кажам дека се луѓе кои се наоѓаат на листата на Форбс.
Секако, не смее да се испушти и сценариото дека западните инвеститори можно е да ги продадат своите акции, и покрај фактот дека би изгубиле милијарди, бидејќи истите ќе се продадат за цени пониски од пазарните. На тој начин, би се намалила вредноста на многу руски компании што би довело до “чистка на инвестициите”.
Не смее да се заборави дека Путин и Медведев во високите политички кругови беа лансирани од таткото на Ксенија Сопчак, Анатолиј. Наводно Путин им помогнал да побегнат од Русија по обвинението за корупција. Токму затоа, многумина сметаат дека Путин е во тесена врска и со ќерката на Анатолиј, која ретко го критикува.
 
 
  Рсуката новинарка Ксенија Сопчак, чиј татко Анатолиј Сопчак од Путин и од Медведев направи врвни политичари,

Пронајдете не на следниве мрежи: