Превкусно предјадење, кое се подготвува брзо и е идеално за летните денови.Потребно е:
3 пиперки со средна големина
1 лажица сол
300 г ситно сирење
100 г кисела павлака
Лист од магдонос
50-100 мл масло
Подготовка:
Пиперките измијте ги и извадете ги семките.
Помешајте ги сирењето, павлаката, солта и листот од магдонос и измешајте.
Со смесата наполнете ги пиперките, но не скроз бидејќи за време на печењето сирењето малку ќе се набабри, па да не истече.
Ставете во рерна загреана на 200 степени да се пече.
Најдобро во огноотпорен или керамички сад, кој претходно е премачкан со масло.
Печете од едната страна 30 минути, па свртете и печете и на другата исто 30 минути.Потребно е:
3 пиперки со средна големина
1 лажица сол
300 г ситно сирење
100 г кисела павлака