Започна микрочипувањето во САД- Дали ова ќе дојде и кај нас?

Loading...

Според последните информации од САД се говори дека ова ќе биде дел од реалноста во 2017 година и дека оваа иницијатива ќе започне да живее за 4 години.Оваа идеја ќе стане дел од современото живеење. Тин Кенсон си вградил микрочип во раката со желба да живее 1000 години, а преку чипот да ги брои биометриските податоци на своето тело.
Чипот може да се полни и содржи батерија која може да се полнибежично.
Засега, Тим ја мери само телесната температура, а податоците ги праќа на Андроид.
Инаку оваа биометриска картица може да ве лоцира каде и да сте.
Телевизијата НБЦ ја објави веста за микрочипувањето на луѓето до 2017 година.
Веста можете да ја проследите на следната страна…

 
Оваа идеја ќе стане дел од современото живеење. Тин Кенсон си вградил микрочип во раката со желба да живее 1000 години, а преку чипот да ги брои би

loading...
Loading...