Зарем е можно: Таа е алергична на својот сопруг?

Британката Кери Армитаж има ретко нарушување наречено аквагена уртикарија или едноставно таа има алергија на вода.Болеста ѝ била дијагностицирана пред две години кога кожата, откако ја наврнал дожд, останала прекриена со болни пликови. 28-годишната жена толку мора да се воздржува и од бакнежите на својот сопруг бидејќи плувачката на неговите усни би можела да предизвика силна реакција.
– Не се случува тоа секој пат, некои работи може да ги повтроувам отпочеток и ништо нема да се случува, но понекогаш тоа едноставно се случува и доживува силна алергиска реакција- вели Кери.
Таа нема проблеми со консумирање на водата, само не смее да допушти водата да и ја допре кожата. Па поради тоа морала да се одвикне од плачење, но и од активности поради кои би можела да се испоти.Болеста ѝ била дијагностицирана пред две години кога кожата, откако ја наврнал дожд, останала прекриена со болни пликови. 28-годишната жена то

Пронајдете не на следниве мрежи: