Заробените жени на ИД се третираат како сексуални робинки. Но, има нешто пострашно!

Loading...

Џихадистите на Исламската држава, ваделе органи од жени кои им биле сексуални робинки и организирале мрежа за трговија со органи.Според Блискоисточниот институт за новинарство, џихадистите преку нелегалната трговија заработувале пари за да ги финансираат терористичките дејствија.
Оваа година во контролираните територии на ИД се откриени гробови со тела на жени на кои има траги од хируршки операции. Од труповите се извадени бубрези и други органи. За оваа криминална и варварска активност на ИД, информира најмногу постојаниот претставник на Ирак во ОН, Мохамед Алхаким.
Извештајот на Институтот бил изготвен и врз основа на досие на социјалните мрежи меѓу терористите и лица блиски до ИД.
Пристапот до повеќето од овие пораки е отворен, така што досие за можноста „да се најдат женски бубрези и црн дроб“, беше поставено на Твитер.Според Блискоисточниот институт за новинарство, џихадистите преку нелегалната трговија заработувале пари за да ги финансираат терористичките дејств

loading...
Loading...