Заштитете го својот телефон од хакери!

Loading...

Еве неколку совети кои ќе ви помогне да го заштитите својот Андроид од хакерски напади.Голем број на луѓе користат Андроид уреди. Многу тврдат дека телефонот може да се хакира.
Хакирањето на паметните телефони е нешто што почнува да се случува многу често. За да избегнете вакви ситуации, TechViral состави листа од корисни совети, кои ќе ви помогнат да избегнете ваква непријатна ситуација.
– Хакерите многу лесно може да пристапат до вашите податоци на телефонот.
– Хакерите можат да ги користат вашите податоци на разни сајтови.
– Хакерите можат да добијат пристап до вашите банкарски сметки.
– Тие можат да ги шпиунираат вашите дневни активности.
Затоа придржувајте се кон следното:
– Избегнувајте апликации од трета страна, особено, ако изворот не е сигурен.
– Секогаш ажурирајте софтвер на телефонот.
– Не зачувувајте лозинки во ниту една апликација.
– Не користете јавни/бесплатни  Wi-Fi мрежи.
– Бришете ги историјата и претражувањето редовно.
– Исклучете Bluetooth кога не ви е потребно.Голем број на луѓе користат Андроид уреди. Многу тврдат дека телефонот може да се хакира.
Хакирањето на паметните телефони е нешто што почн

loading...
Loading...