Затвор за поставување фотки на Фејсбук без дозвола

Loading...

Властите на Обединетите Арапски Емирати ги предупредија корисниците на социјалните мрежи дека доколку постават фотографија без нечија дозвола, може да завршат и зад решетки.Весникот Al Itihad пишува дека сите корисници на социјалните мрежи, кои ќе објават нечија фотографија без дозвола, ќе бидат принудени да платат казна од 500.000 дирхами или 140.000 долари, а ќе треба да одлежат и казна затвор која може да биде и шест месеци.
Инаку, како што веќе е познато, Обединетите Арапски Емирате се една од најстрогите земји во врска со користењето на социјалните мрежи.Весникот Al Itihad пишува дека сите корисници на социјалните мрежи, кои ќе објават нечија фотографија без дозвола, ќе

loading...
Loading...