Здрави и бели заби: Откриена тајната за ЗДРАВИТЕ И БЕЛИ ЗАБИ на тибетските монаси !

Loading...

Сакате да ја дознаете нивната тајна? Многу е едноставна!Кај тибетските монаси забите остануваат здрави и бели и во длабока староста, дури и во старите времиња, кога во овие планински области за комерцијални пасти и стоматолози никогаш не слушнале. Во половина чаша зовриена и изладена вода истурете 1 лажица крупна  сол. Една минута мешајте енергично со лажица, а потоа отстранете ја и фрлете ја пената која се формирала.
Со четка за заби фатете неколку кристали и мијте ги забите со оваа мешавина мијте ги забите наутро и навечер по јадење. Со водата од иста чаша, исплакнете ги забите. Забите ќе ви станат многу бели, ќе ги зацврстите непцата и тие ќе  добијат здрава  розова боја.
Ќе се чувствувате непријатност на почетокот:  од солената вода ќе се зголеми осетливоста на забите на ладно и топло. Тие ќе бидат чувствителни некое време, но тоа набрзо ќе помине.
Патем, вакви непријатни чувства  можат да ви направат и многу скапите пасти за заби кои се наменети токму за чувствителни заби. Бидете трпеливи  „солената“ паста за заби, не само што го уништува патогените бактерии во усната празнина, туку и за многу кратко време ја зацврстува забната глеѓ и ги „цементира” пукнатини и нерамнините на забите.Кај тибетските монаси забите остануваат здрави и бели и во длабока староста, дури и во старите времиња, кога во овие планински области

loading...
Loading...