Здравјето е во ваши раце…Време е за здрави навики!

Loading...

Здравјето е драгоценост за која треба да водиме сметкаЗдравата, природна и урамнотежена исхрана е услов за добро здравје и виталност. Еве неколку видови храна кои ќе му бидат добредојдени на вашиот организам:
– Зрнести плодови богати со хранливи влакна
– Јајца како извор на високо квалитетен протеин
– Грав одличен извор на железо
– Јаткасти плодови богати со незаситени масти, кои се добри за срцето
– Еден портокан на ден е доволен за задоволување на минималните потреби од витамин Ц
– Компир кој помага во одржување на здравјето на очите, коските и го подобрува имунолошкиот систем
– Брокула полна со витамини Ц, А, К и фолна киселина
– Редовно пиење на чај
– Спанаќ полн со железо, витамини, калциум, магнезиум…
– Јогурт за исполнување на препорачаната дневна доза на калциум
 Здравата, природна и урамнотежена исхрана е услов за добро здравје и виталност. Еве неколку видови храна кои ќе му бидат добредојдени на вашио

loading...
Loading...