Здравјето се крие во очите: Што очите откриваат за вашата здравствена состојба?

Loading...

Подувани капаци укажуваат на проблеми со бубрезите, стрес…Здравствената состојба може да се открие во очите.
Капаци
Опуштени и надувани, може да укажуваат на тегоби со бубрезите или органите за варење. Ако внатрешноста на капакот е црвена, личноста има проблеми со циркулацијата и висок притисок. Доколку е многу светла може да биде симптом на анемија. 
Белка
Благо пожолтена е знак на лоша работа на црниот дроб а бледо сива покажува на болест на бубрезите. 

 
Зеница
Помала од нормална укажува на замор. Кога е многу раширена, значи дека личноста е под стрес и многу напната. 
Ирис
Кога е прошаран со темни точки укажува на зголемени токсини па организамот треба да се прочисти. Бели зони во овој дел покажуваат дека животната енергија е во пад. Здравствената состојба може да се открие во очите.
Капаци
Опуштени и надувани, може да укажуваат на тегоби со бубр

loading...
Loading...