Зелениот чај не смее да се пие со сите лекови!

Loading...

Доколку сте љубители на зелениот чај, а притоа сте на терапија која ви ја препишал лекарот, важно е да знаете дека овој напиток го намалува ефектот на одредени лекови.Зелениот чај претставува здрав избор за сите луѓе, а посебно за оние кои патат од повисок крвен притисок. Меѓутоа, овој напиток може да спречи некои лекови да го извршат своето дејство.
Најновата студија покажала дека лековите за намалување на притисок, мигрена, ангина и за неправилните отчукнувања на срцето се помалку ефикасни доколку со нив се конзумира зелен чај.
Јапонските истражувачи го измериле притисокот на десет здрави луѓе откако земале лекови. Првиот пат ги земале таблетите со една шолја чај, а потоа со вода. Дефинирано е дека зелениот чај го намалува дејството на лековите за дури 75 отсто.Зелениот чај претставува здрав избор за сите луѓе, а посебно за оние кои патат од повисок крвен притисок. Меѓутоа, овој напиток може да спречи неко

loading...
Loading...