Зелениот чај сепак има една сериозна мана!

Loading...

Иако се познати многуте добрини од зелениот чај, докторите откриваат и една негативна страна.Имено, уживањето во зелениот чај може да пречи на делувањето на лековите за хипертензија.
Зелениот чај содржи танин кој може да ја ограничи апсорпцијата на железото од овошјето и зеленчукот. Но ако го пиете со лимон (витамин Це) ќе го поништите овој факт.

Зелениот чај не смеете да го мешате со низа на лекови и тоа токму поради тоа што содржи кофеин. За да знаете точно што смеете да пиете, а што не, посоветувајте се со докторот, посебно доколку имате повеќе болести. 
На следниот ЛИНК прочитајте со кои лекови не смее да се пие зелениот чај: Имено, уживањето во зелениот чај може да пречи на делувањето на лековите за хипертензија.
Зелениот чај содржи танин кој може да ја ограничи

loading...
Loading...