Жена прегазена пред сопствената куќа

Постара жена е прегазена пред сопствената куќа во Пореч, Хрватска. И.В. вчера попладне тргнала до продавница кога на неа налетал автомобил во моментот додека ја преминувала улицата и ја усмртил на лица место.Жената загинала на само 20 метри од влезот на нејзината куќа. Брзата помош веднаш дошла на лице мсто, но за жал лекарите само ја констатирале смртта.
На местото каде И.В. ја преминувала улицата нема пешачки премин.
Полицијата ги утврдува околностите поради кои дошло до несреќата, по што ќе се утврди дали возачот на автомобилот В.М. ќе одговара за предизвикување на сообраќајна несреќа со смртни последици.
Жената загинала на само 20 метри од влезот на нејзината куќа. Брзата помош веднаш дошла на лице мсто, но за жал лекарите само ја констатирале смртт

Пронајдете не на следниве мрежи: