Жената го пратила по леб, тој купил лото-му се налутила за тоа, а тој добил 400 милиони долари!

Loading...

Анонимен жител на Јужна Каролина, пет дена откако победи на лотарија Powerball и го доби џекпотот од 399.400.000 долари, си ја подигна наградата, четврта по големина во историјата на американската лотарија.Неговото име не беше откриено, но од Одборот на Лотарија изјавија дека раскажал како го купил ливчето. Возел накај дома од работа, кога неговата сопруга се јавила и му кажала дека треба да купи леб и кифли за хот-дог.
Човекот застанал во продавницата, но нашол ниту леб ниту кифли – пред касата го забележал пстерот на лотарија, и втор пат во неговиот живот купил ливче. Платил $ 20 и си заминал дома. Жената нормално му била лута што не донел леб, а за ливчето луто искоментирала „глупости“ неколку дена подоцна сопругот добил околу 400 милиони долари – лута ли е сега жената? прашале од лотарија на што мажот само се насмевнал.
Извор: mkd-news.comНеговото име не беше откриено, но од Одборот на Лотарија изјавија дека раскажал како го купил ливчето. Возел накај дома од работа, кога неговата со

loading...
Loading...