ЖЕНИ, ДЕВОЈКИ ВНИМАВАЈТЕ: Оваа храна предизвикува рак на дојката!

Loading...

Здравјето влегува преку устата, е реченицата која родителите сто пати ви повториле кога сте негодувале околу она што било за ручек и не сте сакале да го јадете. Меѓутоа најновата студија покажува дека индивидуална храна може да има лошо влијание на вашето здравје. Поточно, станува збор за тесната врска помеѓу храната која е богата со маснотии и ракот на дојките кој е предизвикан од естроген-рецепторот, се почесто е со облик на канцер кај жената. Научниците истражувале околу 300.000 жени во десет европски земји, каде дошле до заклучок дека масната храна го зголемува ризикот од овој тип на рак на дојки.
Пет главни симптоми на ракот(ВИДИ ЛИНК)
Водачот на оваа студија, Сабина Сијери напоменала дека ова истражување покажало дека надворешните фактори многу повеќе влијаат на естрогенот на метаболизмот, отколку што се сметало порано. Минатите студии не успеале да ддат цврст доказ кој би ја поддржал таа врска, бидејки се фокусирале на општиот поим на ракот на дојките, а не на одредени подтипови.
Ова се симптомите за рак на бели дробови( ВИДИ ЛИНК)
Таа напоменала и дека има уште многу да се истражува како би се повторила јасната врска помеѓу заситените маснотии и хормони, а до тогаш нема да ви биде проблем да својата храна ја мешате со мононезаситени маснотии кои се наоѓаат во авокадото или маслиновото масло. Вашето здравје ќе ви биде благодарно на тоа.
ЗНАЦИ ЗА ПАНИКА: Симптоми кои укажуваат рак на панкреас! (ВИДИ ЛИНК)Поточно, станува збор за тесната врска помеѓу храната која е богата со маснотии и ракот на дојките кој е предизвикан од естроген-рецепторот, се поч

loading...
Loading...